неделя, 6 март 2011 г.

4 причини поради които кораловите минерали се усвояват така добре от организма

Коралът заслужено е получил репутацията на натурална добавка, способна по чудесен начин да подобрява здравето. Подобряването на състоянието се наблюдава при такива различни проблеми със здравето, че неволно изниква въпросът : Как това може да бъде? Как действа коралът?
И отговорът се състои в ефективната абсорбция на кораловите минерали.
Съвременното население изпитва много силен дефицит, даже и епидемия на минерален дефицит. В резултат на неправилното използване на земята, а също и ерозията, почвата вече не съдържа всичките необходими за нашият организъм минерали. А ако минералите вече ги няма в почвата, то значи и ги няма в храната. А няма ли ги в храната, то значи, че и в нашият организъм ги няма.
Минералният дефицит води до повече от 150 заболявания (!).
Много често лекарите не могат да диагностицират този недостатък.
Коралът натурално съдържа в себе си такива минерали, каквито са открити и в нашият организъм, в такива точно пропорции, каквито са и в нашето тяло. Употребата на кораловите минерали – това е един от най- ефективните пътища за доставка на минералите в кръвта поради тяхната висока абсорбция и усвояемост.

ПЪЛЕН СПЕКТЪР
Всеки минерал се нуждае от друг минерал, за да свърши своята работа най- ефективно. За това минералите най- добре работят в комплекс, както например това протича в коралите, където всички минерали са представени в натурален природен баланс. Диаграмата в дясно показва как някои минерали са взаимносвързани и се нуждаят един от друг. Представете си колко сложна би била диаграмата, ако бяха показани всичките 74 минерали, съдържащи се в коралите.

ОРГАНИЧЕСКИ ПРЕИМУЩЕСТВА
За разлика от другите минерали, кораловите минерали се явяват органични, в смисъла на това, че те са били преработени вече от друг жив организъм. За човешкият организъм е много трудно да преработи и усвои неорганичните минерали-това е все едно да се опитваме да ядем малки камъчета. Кораловите минерали са вече преработени от корала и за това те леко се усвояват от човешкият организъм.

ЙОННИ ПРЕИМУЩЕСТВА
Кораловите минерали притежават естествената способност за йонен контакт с водата. Това означава, че когато кораловият прашец се намира в контакт с водата, минералите отнемат или отдават електрони, създавайки положителен или отрицателен заряд. Такова изменение на заряда увеличава привличането между минералите и противоположно заредените рецептори.

СИНЕРГИЧНИ ПРЕИМУЩЕСТВА
Коралите естествено са синергични с човешкият организъм. За това свитетелства и медицинската практика, когато парченца от корали са били използвани при операции на костите. Ортопедичната хирургия използва коралите при операции на костите, защото човешкият организъм лесно приема коралите като различните мускули и сухожилия фактически врастват в кораловата структура, все едно, че е човешка кост.
Когато кораловите минерали са достъпни за организма в комплекс, и всичките 74 минерала добре се усвояват по този начин се осигуряват две целебно- строителни функции:
1. Веднага в организма изчезва минералният дефицит- той се освобождава от много проблеми, които са били предизвикани поради тази причина. Тези проблеми биха могли да бъдат екземи накожата или даже високо кръвно налягане.
2. Веднага след като калция и другите минерали попаднат в кръвта – рН на организма започва да се възвръща към естественото равнище на алкалното ниво. Болшинството от болестите се развиват в кисела среда. Поддържането на здравословно рН, може да помогне при възстановяването от болест, но което е най- важното за болестите ще е трудно да започнат в алкална среда.

Желая Да Закупя CORAL COMPLEX 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар