неделя, 6 март 2011 г.

РОЛЯТА НА МИНЕРАЛИТЕ В ОРГАНИЗМА НА ЧОВЕКА

Някой от лекарите твърдят, че дефицита на минералите в организма може да провокира над 157 заболявания. Минералите представляват фундамента на здравето. Нашите организми са изтощени—това означава, че в тях вече няма нужното количество минерали, което е резултат от липсата им в нашата храна. Коралите съдържат всичките необходими минерали, и за разлика от другите добавки, кораловите минерали се усвояват добре от нашият организъм.
Калцият играе огромна роля в жизнеността на човешкият организъм. Смело можем да кажем, че от всичките елементи – калцията се явява главен, не толкова в количествено, но и във функционално отношение.
70 % от човешкият организъм се състои от вода, ето защо всички вещества, изменящи нейният състав и киселинност, оказват глобално въздействие върху организма като цяло. Практически всички течности в човешкия организъм, са или неутрални, или слабоалкални, с изключение на стомашният сок : рН на стомашният сок е 1,0 ( силна киселина), здравата кръв- 7,4, здравата лимфа – 7,5, слюнката – 7,4.
Нарушаването на равновесието към повишаване киселинността на системата се явява една от основните причини на много заболявания. Организма трудно превъзмогва повишената киселинност, затова, когато се повишива киселинността на кръвта или лимфата за дълго време, възникват различни заболявания.
Храната, богата на калций, магнезий и калий, се явява алкалнообразуваща, а храната, наситена с фосфор, сяра и хлор – киселиннообразуваща. Нашите ежедневни хранителни продукти са киселиннообразуващи, което означава, че съотношението на киселината с основата в организма ще е 4:1. А в идеалният случай трябва да е 1:4!
В кисела среда интензивно се размножават много от вирусите и бактериите, в алкална среда те по правило загиват. Когато системата на организма се алкализира и се възстановява нормалният киселинно-алкален баланс, човек започва да оздравява.
В Наше време ние рядко употребяваме формираща алкална среда ” натурална” храна като- свежи плодове и зеленчуци, орехи и т.н. Например при нашите древни предци, първобитни ловци и събирачи, месото е съставлявало едва 20% от цялото количество употребявана храна. Днес много от нас го ядат даже и два пъти на ден, при това киселинността още повече се увеличава при употребата на алкохол и никотин.
Нужно е също да се отбележи, за съжеление, че не е достатъчно просто само да употребяваме храна, богата на калций, нужно е и да го усвояваме, а за това е необхидимо да приведем калция в йонна форма. Този процес протича в стомаха като резултат от въздействието на солната киселина, но при снижение на нейното количество, което се отделя, се нарушава усвояването на калция. Именно заради това с възрастта се развива дефицит на калция в организма: към 40 години това се наблюдава при 50% от хората, а към 60 година вече при 90%, проявява се умора, ранно състаряване, понижаване на концентрацията на вниманието, отслабване на мускулите, заболявания на сърдечно-съдовата система, органите на дишането.
Така се развива хронична недостатъчност на калция. Но в кръвта на човека въпреки това се наблюдава нормално или даже повишено съдържание на калция, защото организма го набавя като го извлича от костите. Много често това смущава лекарите, и те започват да препоръчват да се ограничи приема на Добавки и продукти, съдържащи калций, с което още повече се задълбочава процесът и омагьосаният кръг се затваря.
Постоянното” изземване” на калция от костите води до развитието на остеопороза. Тя се проявява с болки в костите, нарушение на двигателната активност и може да доведе до инвалидност...
Калцият се явява един от ключевите елементи за поддържане здравето на организма и изпълнява много функции. Като в частност, йоните на калция предават възбуждането на мускулното влакно, за да се обезпечи съкратителната способнист на мускулите, в това число и на миокарда, обезпечават нормалната проницаемост на клетъчните мембрани, понижават повишената чувствителност към алергените; участват в процека на кръвообръщението, действат като кръвоспиращо средство; влияят ня минералният обмен и много други процеси в организма на човека.
Достатъчно е просто да кажем, че дефицита на калция може да стане причина за повече от над 100 заболявания (!).
При неутрализацията на излишната киселинност на организма, а също и снабдяването му с необходимите микроелементи- ни ще сме много повече не податливи на такива дегенеративни заболявания, като сърдечно-съдовите болести, рак, артрит, остеопороза и много други. Тези болести смело може да ги назовем болести на цивилизацията, защото причината за тях се явява нашият забързан начин на живот, ориентиран на готова, често замразена храна ( месо, риба, полуфабрикати, изделия от брашно и захар, синтетични напитки, цигари, алкохол и кофеин.)
Кораловият Комплекс – това е идеално средство за неутрализация на излишната киселинност в организма, а също така и натурален и биодостъпен източник на калций и други микроелементи в лесно усвояема форма.

Желая Да Закупя CORAL COMPLEX 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар