сряда, 2 март 2011 г.

БОРОВИНКАТА ( АНТИОКСИДАНТА ОТ ПРИРОДАТА) също присъства като съставка на WWC pH Control

Боровинката, също така я наричат синя или черна ягода, расте само в Северното полукълбо – от Арктика до Средиземно море. Боровинката – е един от най- богатите източници на антиоксиданти. Освен това, та помага за съхранението и подобряването на остротата на зрението и паметта, предотвратява инфекциозните заболявания и помага да се поддържа теглото в нормата.
Регулярната употреба на тези плодове снижава вероятността от развитието на болести на сърцето. Боровинките ( червена и черна) помагат да се съхрани зрението и подобряват способността да се вижда в тъмното за сметка на укрепването на съдовете в задната повърхност на окото.
Боровинките са способни на възстановят много функции на организма и мощно противодействат на стареенето.
Те способстват и за извеждането от организма на различни излишни соли, отложени в най-разнообразни форми- камъни в бъбреците, подагра, равматизъм. Помагат и при малокръвие.
В листата на боровинките се съдържат дъбилни вещества, органични киселини, в това число и аскорбинова, В състава на плодовете също влизат и немалко полезни компоненти като : захар, ябълкова, лимонова, млечна и янтарна киселина. Антиоксидантите на боровинката са 50 пъти по-силни от витамин Е и 10 пъти по-силни от витамин С . В плодовете също има много Желязо, Калий, Магнезий, Фосфор и Сяра. Плодовете са много полезни за нормализирането на захарта в кръвта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар