неделя, 27 февруари 2011 г.

Магарешки бодил (Blessed Thistle)- една от основните съставки на Holy Tea

Магарешкият бодил се е използвал в традиционната медицина още в началото на шестнайсте век като стимулатор на апетита, очистител на кръвта, холеретик ( стимулатор на жлъчната секреция), средство за изпотяване (стимулатор на потенето), препарат за подобряване на храносмилането, диуретик, отхрачващо средство, както и като средство подобряващо паметта, стимулатор на менструалният цикъл и стимулатор на слюнкоотделянето.
Растението било отглеждано в градините на манастирите и използвано при лечение на едра шарка и се нарича в чест на Свети Бенедикт, основател на светият орден на монасите. То и до сега се използва като подправка при изготвянето на спиртни напитки.
Магарешкият бодил се е използвал при едра шарка, малария, треска, анорексия ( отсъствие на апетита), диспепсия( разстройство на храносмилането),запек и метеоризъм. По-късно това средство се е използвало при киселини в стомаха и понижен апетит.
Blessed Thistle помага да се увеличава апетита у хората с нарушено храносмилане или ростройство на храненето- при анорексия ( отсъствие на апетита), но не увеличава апетита при здравите хора
В билко лечението магарешкият бодил се използва при рак, инфекции, възпаления, болки на жлъчката, жълтеница, нарушение работата на черният дроб, дисплазия на маточната шийка, сърдечни заболявания, кожни язви, дрождеви инфекции и диарии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар