неделя, 27 февруари 2011 г.

Бял трън (Holy Thistle)- Основна съставка на Holy Tea

Бял трън (Holy Thistle) Други названия – магарешки бодил свят шип .
Holy Thistle (Silybum marianum) – е известен със своите уникални целебни свойства, хората от хилядолетия го използват за лечението на черен дроб и изчистването му от различни отрови, а също и болести на жлъчката и жълтеница…
Днес Белият трън се използва за лечение на хора заразени с вируса на ХИВ и болни от СПИН, от такива болести като хепатит, а така също за защита на техният черен дроб от страничните ефекти на лекарствата против СПИН и при химио и лъчетерапии.
Магарешкият бодил (Silybum Marianum) има в своят състав флавоноид, казващ се Силимарин ( Silymarin), който се явява мощен антиокислител и защитава клетките на черният дроб, като блокира проникването на разрушителни токсини , а също така ги очиства от вече попадналите отрови..
Силимаринът е с доказани свойства да възстановява разрушените клетки на черният дроб. Подобрява работоспособността на черният дроб и жлъчката, на много хора въздейства и като умерено разхлабващо.
Признато е, че Holy Thistle притежава и мощно въздействие на очистване на кръвта и подобряване на кръвообращението, като употребата на 2 чашки Holy чай на ден може напълно да излекува хронични болки в главата. Растението лекува различни болести на стомаха и подобрява храносмилането. Листата и стъблото са ядливи, в Европа ги използват за приготвянето на зелени салати.
Лекарства на основата на белият трън са много популярни както в САЩ, така и в Европа. В Германия например са били проведени повече от 200 експериментални и клинични изследвания, които свидетелстват за това, че Белият трън е - ефективно средство за най- различни заболявания, в това число от и затлъстяване на черният дроб( често срещана болест, даже и при умерена употреба на алкохол), остър и хроничен хепатит, повреждане на черният дроб от различни лекарства и даже и цироза в късен стадий, които обикновено са непоправими и практически не се лекуват с никакви традиционни лекарства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар