неделя, 27 февруари 2011 г.

ЗЕЛЕН ЧАЙ- съставка на "WWC pH Control"

Целебнитесвойства на Зеленият чай отначало били забелязани още от китайските императори още преди новата ера. Зеленият чай по право се счита за една от най- целебните напитки. Вече много векове той помага да се борим с различни болести и неразположения.
В чайният лист се съдържат над 300 полезни вещества. Цинк, Калий, Флуор, Йод, Магнезий, Натрий, Фосфор, Силиций, Калций, Желязо и Мед, Витамините : С, В1, В2, В9 (фолиева киселина), А (каротин), К, Р и РР (никотинова киселина).
По своето съдържание на витамина Р, отговарящ за укрепването на стените на кръвоносните съдове, зеленият чай просто няма конкуренти.
Заедно с витамините и минералите, в зеленият чай присъстават и алкалоиди, етерични масла, въглехидрати, органични киселини, белтъци и пектини. Зеленият чай съдържа полифеноли, известни като катехини – мощни антиоксиданти.
Кaкто свидетелстват резултатите от последните изследвания, полифенолите ефективно се справят с вирусите, забавят процесите на стареене и отслабват действието на свободните радикали, които разрушават клетките на организма и предизвикват рак, и други сериозни заболявания. Зеленият чай оказва стимулиращо и тонизиращо въздействие върху организма. Той също понижава захарта в кръвта и нивото на холестерина.
Зeлeният чай помага при лечението на алергии и укрепва имунната система. Той оказва позитивно въздействие върху организма при :
онкологии;
повишено ниво на холестерина;
сърдечно- съдови заболявания;
инфекции;
нарушения на работата на имунната система ;
ревматоиден артрит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар