неделя, 27 февруари 2011 г.

Листа от Малва (Malva Leaves)- също съставка на Holy Tea

Листа от Малва (Malva Leaves)
Листата имат умерено приятен вкус. В китай това растение се отглежда вече повече от 2500 години, а сега и в някои страни на Европа за приготвянето на притежаващи приятен вкус и мирис зелени салати.
Семената на Малвата съдържат растителен клей, полизахариди и флавоноиди. В традиционната медицина често добавят в чай за очистка на вътрешните стени на храносмилателният тракт
Растението притежава успокоително действие ( успокоява и смекчава раздразнени тъкани, особено тези които изработват слуз), проявява се с умерено диуретично и разхлабващо действие Чай на основата на Слез се използва за лечение на бъбречни заболявания, утолява жаждата, предотвратява отделянето на слуз и диария.
Листата на Слез се използват при лечение на болки в стомаха, гастрити , дразнене на лигавицата на червата и подобряват работата на далака. Китайците използват листа на Малва при гаргара на гърлото, когато са болни от ангина.
Използва се като успокоително средство при бронхити и емфизем.
Внимавайте когато използвате чай на основата на Китайска малва, който съдържа Сена (Cassia angustifolia)!!!
Той има силен разхлабващ ефект и може да доведе до зависимост!


Holy чаят на доктор Миллер не съдържа (Cassia angustifolia)!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар