неделя, 27 февруари 2011 г.

Седем са Съставките на Cinnamon-6™ Седем Елемента – Чудо

Хиляди години милиони хора на различни континенти са използвали тези 6 билки за различни цели, включая и лечение на диабета без странични ефекти. В настояще време съвременната наука много по обстойно е изучила тези проверени във времето билки, дори и тяхната молекулярна структура и е доказала тяхната абсолютна ефективност за понижаване нивото на глюкоза в кръвта. И при всичките им свойства, не трябва да се забравя и приноса на минерала Хром.

1. КАНЕЛА (CINNAMON)
Канелата се среща в много части на света- в Индия, Китай, Мадагаскар, Бразилия, Карибският басейн …
За използването на канелата и нейните полезни свойства се споменава още преди 4000 години.
Канелата усилва обмяната на веществата и кръвоснабдяването, възпрепятства образуването на целулит, нормализира процесите на храносмилане, намалява проявлението на простудните заболявания и грипа.
Но най-важното свойство на канелата е да регулира нивото на глюкозата в кръвта.
Само половин чаена лъжичка канела на ден значително понижава нивото на захарта в кръвта при диабетиците – това е показало изследване, проведено в Изследователският Център за Храненето на Човека. Лечебното действие се проявява даже и само при добавянето на канела в чая, тя е полезна не само при диабетиците, но и при тези, които имат скрити проблеми със захарта в кръвта.
Активният компонент на канелата се оказал водо- разтворимият полифенол МНСР. В лабораторни услови това вещество е показало способността да имитира инсулин, да активира възприемащите го рецептори и да работи в клетките заедно или като инсулин.
Изпитанията върху хора са показали способност на едва 3/6 от грама канела да понижава нивото на захарта в кръвта с 20% , че и повече. Освен това се оказало, че канелата понижава съдържанието на мазнини и лош холестерин в кръвта и неутрализира свободните радикали.

2. ГОРЧИВ ПЪПЕШ (BITTER MELON)
Горчивият пъпеш расте в тропическите райони, включвайки районите на басейна на Амазонка, в Източна Африка, Азия и Карибският басейн Освен това него го отглеждат в Южна Америка, за производството на лекарства.
Него са го използвали преди повече то 5000 години в Китай.
Горчивият пъпеш се използва в медицината за лечение на тумори, травми, възпаления, малария, при проблеми с менструацията, като противовирусно средство при морбили и хепатит, при образуване на газове в червата и като противоглистно средство…
Вече в течение на много десетилетия плодовете на горчивият пъпеш се използват в качеството на ефективно средство за усилване на клетъчното поглъщане на глюкозата, което се явява особенно важно за нормализацията на кръвната захар.
Горчивият пъпеш понижава нивото на триглицеридите в кръвта (Триглицериди (ТГ) или неутрални мазнини – това са производни на глицерина и висшите мастни киселини. Триглицеридите – са главният източник на енергия за клетките. Триглицеридите постъпват в нашият организъм с храната, синтезират се в мастната тъкан на черният дроб и червата. Нивото на Триглицеридите в кръвта зависи от възрастта на човека Анализ на Триглицеридите се използва при диагностиката на атеросклерозата и много други заболявания.)
Горчивият пъпеш стабилизира нивото на глюкозата в кръвта при едновременно снижение на лошият холестерин ( холестерин с ниска плътност известен като LDL холестерол, най- вредната форма на холестерина) и така горчивият пъпеш подобрява общото състояние на сърдечно-съдовата система.

3. ГИМНЕМА (GYMNEMA SYLVESTRE)
Гимнемата – това е дървесно растение, което расте в тропическите гори на Централна и Южна Индия.
Гимнемата са използвали в Индия за лечение на захарният диабет още преди повече от 2000 години
Листа от растението също се използват за лечение на стомаха от запек, болести на черният дроб и за производството на билкови лекарствени препарати.
Съгласно настоящите изследвания, Гимнемата подобрява усвояемостта на глюкозата в клетките и предотвратява действието на адреналина по стимулирането на черният дроб за производството на глюкоза и така се понижава нивото на кръвната захар.
Благодарение на свойствата на Гимнемата се увеличава проницаемостта на клетките за инсулина, а също и помагането при регенерацията на бета-клетките при вече болните от захарен диабет І-тип. Така Гимнемата се явява много важен елемент в в Cinnamon 6. Тя работи за стимулиране на активността на ферментите, необходими а поглъщане на глюкозата.

4. МЕКСИКАНСКИ КАКТУС (OPUNTIA FICUS-INDIC)
Кактусът се е използвал в Мексико в течение на повече от 1000 години за лечение на захарния диабет, проблеми със стомаха, за умора, задух и лека вялост, при увеличение на простата и заболявания на черния дроб
Лечението с кактуса щателно е било документирно в течение на повече от 500 години. Съгласно поверията, ацтеките са употребявали един от видовете мексикански кактуси- Опунцията, за да контролират или да лекуват болестта на” сладката урина” ( захарен диабет) при възрастните.
Мексиканският кактус и и сега продължава да бъде традиционно средство за лечение на диабета в Мексико и другите латиноамерикански страни.
Мексиканският кактус снижава нивото на кръвната захар по пътя на блокиране поглъщането на захарта в чревният тракт. Той понижава общото ниво на холестерина, подобрява съотношението на холестерина с високо ниво на плътност към този с ниско ниво на плътност- "лош холестерин" и понижава нивото на Триглицеридите по пътя на преобразуването на кръвната захар в мазнина, и за сметка на ликвидирането на излишните жлъчни киселини, които на края ще бъдат преобразувани в холестерин. Той също понижава кръвното налягане и потиска апетита,и също облекчава разграждането и извеждането на мазнините от организма.

5. АМЕРИКАНСКИ ЖЕНШЕН (PANAX QUINQUEFOLIUM)
Американският Женшен расте в Северна Америка и своя химически състав е подобен на Женшена, който расте в Азия.
До неотдавна американският (пет листен ) женшен не е намирал широко приложение , и местните го използвали основно като слабо стимулиращо средство.Даже, още в самото начало на усвояването на Америка, европейските колонисти са го добавяли в чая за повишаване на апетита и подобряване на храносмилането, особено при старците и болнавите деца.
Днес в САЩ и Канада пет листният женшен става все по-популярно лечебно и особено профилактично средство.
В 1992 г. Американското общество на хората отглеждащи женшен публикувало книга със заглавие “Американският й женшен в Америка”, в която били приведени многочислени примери за употребата на пет листният женшен за лечебни цели.И така като следствие на приема на негови препарати ( прах от корените, свеж корен и т.н.) се явява понижаване нивото на холестерина, изчезва пристрастяването към алкохола, а на жените той оказва помощ при менопаузата, вероятно повишавайки нивото на естроген (женският полов хормон); сухият корен подобрява съня, а суровият на обратно, оказва стимулиращо действие, него го използват при простуди, ангини, артрити, брадавици и много други заболявания.
Доволно широка употреба пет листният женшен има в Китай. Азиатците гледат на женшена като царят на всички билки. Той намира приложение при умствена и физическа умора, белодробни заболявания, тумори, анемии, безсъние, неврастения и гастрит.
Защо е така популярен женшенът? Защо го наричат Царят на всички билки?
Преди всичко, женшенът се явява мощен растителен адаптоген- растение , способно да повиши не специфичната съпротивляемост на организма към широкият спектър на вредното въздействие на физическата, химическата и биологичната природа.
Женшен е полезен при лечение на захарен диабет, умора, за снемане на стреса и по време на оздравяване. Той повишава издръжливостта и самочувствието, и за това спортистите го приематс цел да увеличат издръжливостта и своята сила
Женшен помага да съсредоточим своите мисли и да подобрим паметта си. Той преобладава антивирусни и анти бактериални свойства. И което е най- поразителното – не са известни странични ефекти при неговото приемане.
Американският й женшен се явява много ефективно анти диабетно средство. Както се съобщава в медицинските архиви на Университета в Торонто, Канада (Internal Medicine (2000)), американския женшен значително намалява нивото на кръвната захар у хора, страдащи от диабет.

6. СМИНДУХ (TRIGONELLA)
Сминдух – род растение от семейство бобови. Родина на растението – източната част на Средиземноморието, Мала Азия. Расте и в Южна Европа, Мала Азия, Иран, Сирия,Пакистан, Монголия, Япония, Северна Африка, Етиопия, САЩ. Него го отглеждат в страните от Средиземноморието, Етиопия, Индия, Китай, Аржентина, в Русия- на юг от Закавказието.
В див вид Сминдуха се е съхранил в Турция,Иран и Ирак.
Като хранително и лекарствено растение се култивира в много страни.
Сминдуха се използва като подправка и като билка по целият свят. Традиционните китайски билкари го използват за различни цели, в това число при проблеми с бъбреците, при мъжки полови инфекции, запек, атеросклероза, при високо ниво на триглицеридите и холестерина. Но Причина №1, поради която Сминдуха се използва повсеместно, това са проблеми свързани със захарният диабет и непоносимост на организма към захар.
На основата на изчерпателни научни изследвания, Европейското Научно Общество по Фитотерапия е направило заключение, че Сминдуха се явява като спомагателно средство при терапията на захарният диабет и хиперхолестерина. Той също оказва влияние върху окислението на липидите, което понижава нивото на свободните радикали в кръвта.
Немското Управление по Санитарен Контрол за качеството на хранителните продукти и медикаменти, аналогично на Американското FDA, е признало полезността на Сминдуха и го е утвърдило като едно от растенията, използващи се за медицински цели, в частност, за разтваряне на слизистите и другите отпадъци, за увеличаване на кръвотока и предпазване от инфекции.

7. ХРОМ (CHROMIUM POLYNICOTINATE)
В продукта Cinnamon-6 се използва вид Хром - Chromium Polynicotinat . Този вид се явява много по-ефективен и има голяма биологична активност, от който и да е вид хром, по начина, по който той свързва елементарният Хром с ниацина (витамин B-3). Тази биологически активна форма на Хрома се явява много по усвояема от организма.
Хромът е бил един от първите открити в качеството си на важен микроелемент за живота на всеки организъм в 1955 година.
Той също присъства в много продукти – в бирените дрожди, пшеничните кълнове, черният дроб, месо, сирене, боб, грах, гъби и т.н. В тялото на здравият човек като цяло се съдържат едва няколко милиграм Хром, но той играе голяма роля за здравето на човека.
Основната роля на Хрома в организма – това е регулиране на кръвната захар, в качеството на «фактор глюкозната толерантност». Хромът работи заедно с инсулина по движението на захарта от кръвта в тъканите на организма за използване или депониране. Този микроелемент дотолкова е важен за движението на захарта, че силната негова недостатъчност води до развитието на диабето подобно заболяване.
Нивото на Хрома се намалява по време на износване на плода и след неговото раждане, при детският диабет, при коронарно- артериалните заболявания ( склерозирали артерии, водещи към сърцето).
Дефицитът на Хром по време на бременността може да обясни диабетът, който се разбива по това време (диабет на бременните), а взаимодействието на Хрома с инсулина може също да способства за бързо набиране на тегло, задържане на течностите и увеличаване на кръвното налягане, което изпитват някои жени по време на бременността, а също и след това. Хромът е необходим за нормалният метаболизъм на мазнините ( тяхното изгаряне) в организма и неговият недостатък еднозначно води към излишно тегло и затлъстяване.

Желая да закупя Cinnamon6

Няма коментари:

Публикуване на коментар