неделя, 27 февруари 2011 г.

АЛОЕ ВЕРА - присъства като съставка на "WWC pH Control"

Алое Вера – едно от най - полезните растения, с които ни е дарила природата. Алое Вера практически има такъв показател на рН както у кожата, и действа хипоалергенно. Древните китайски лечители са го наричали "лекарство на хармонията", което лекува и се грижи за кожата и я защитава от стареене. Това растение се упоменава в древноегипетските папируси датирани още преди 1500 години преди н.е.
Древните култури на Китай и Индия, а също и древноримските и древногръцките лечители широко са използвали Алое Вера като лечебно средство. Алое Вера се упоменава и в Библията, а една от древните легенди гласи, че Александър Македонски заповядал да се завоюва остров Сокотра в Индийският океан, където имало плантация на Алое Вера, с цел да се осигури достатъчно Алое за лечението на раните на неговите войни.
Египетските царици Клеопатра и Нефертити използвали Алое Вера за защита и придаване на свежест и красота на своята кожа. Към него се обръщали и известните исторически личности, лечители, учени, философи, учени, лекари, медици и биолози : Христофор Колумб и Парацелз, Карл Линей и Целзий, Хипократ и Авицена.
Алое Вера помага на кожата да задържа своята влага и усилва съединителните тъкани, намалява раздразнението, има лек антисептичен ефект, помага при оздравяването на раните, облекчава охапване от различни насекоми, слънчево изгаряне, извеждането на токсините и притежава важен противовъзпалително свойство.
Алое Вера притежава четирите основни свойства : противовъзпалително, антимикотично, регенериращо, а също и като натурален антибиотик. Работи с нашият вътрешен доктор – имунитета, активизира системите на самоочистка на организма, подобрява работата на всички вътрешни органи, очиства и разширява вените и капилярите, понижава кръвното налягане и холестерина, повишава способността към устойчивост на инфекциозни и онкозаболявания

Няма коментари:

Публикуване на коментар