неделя, 27 февруари 2011 г.

МОРСКАТА ВОДА- еднаква по състав с човешката кръв.

Учените разучили формулата на морскта вода от времето на палеозоя и се изяснило, че по състав тя напълно съвпада с минералният състав на нашата кръв.
Морската вода се използва при хронически тонзолити, хронически субтрофични състояния на лигавицата на носоглътката, в стоматологичната практика за изплакване, тя също е подходяща и за промиване на очите при конюктивити.
Морската вода оказва положително въздействие върху различни системи от организма на човека, в частност дихателната, кръвообръщение, органи с вътрешна секереция, нервната, кръвотворната, бъбреци и пикочни пътища, кожа.
В състава на морската вода влиза Йод, един от най- необходимите ни минерали. Йодът може да регулира работата на щитовидната жлеза, да укрепи нервната и имунната система, да повиши съпротивителните сили на организма, да понижи нивото на холестерина в кръвта. По мнението на учените, Йодът активизира работата на мозъка и подобрява паметта.
В резултат на изследвания се изяснило, че постоянните промивания с морска вода не само премахват симптомите на простудата, но помагат да се предотвратят развитието на сериозни респираторни инфекции. Доктор Иво Слапак и неговите колеги от Университета в Бърно(Чехия) са провели изследване при 400 деца на възраст от 6 до 10 години, страдащи от продължителни или хронични респираторни заболявания. Те ги разделили на 2 групи – в едната децата са ги лекували с обичайните методи, а в другата съвместили традиционното лечение с промивки на носоглътката с морска вода. Последните използвали капки от морска вода по 6 пъти на ден.
Наблюдението над пациентите продължило 12 седмици – от Януари до Април 2006 година. В течение на този срок лекарите фиксирали общо изменние в състоянието на болните, интензивност на симптомите и количеството на приеманите лекарства. И още към края на първият месец забелязали, че моската вода помогнала на децата по-лесно да се справят с хремата. А след още един месец разбрали, че и болките в гърлото преминават по-бързо при тези, които са използвали промивки. В края на краищата те много по-бързо се избавили от обострените симптоми и се върнали към училищните занятия.
Морската вода се използва в :
педиатрията;
неврологията;
гастроентерологията ;
дерматологията ;
урологията;
при аллергически реакции;
респираторни заболявания;
и хормонален дисбаланс

Няма коментари:

Публикуване на коментар